Nieuwe collega: Hasse Wijmans

Ik ben Hasse Wijmans26 jaar en ik woon in Arnhem.

Voordat ik Verloskunde ging studeren had ik al interesse in de gezondheidszorg. Ik vond het als kind altijd al heel erg leuk om naar het ziekenhuis, de dokter of de tandarts te gaan. Toen ik op mijn 17e nog een keer grote zus werd en de zwangerschap en geboorte van mijn broertje van dichtbij meemaakte, wist ik zeker dat ik verloskundige wilde worden. Zo gezegd, zo gedaan!

Het is voor mij erg speciaal om bij PUUR te gaan werken, omdat mijn moeder tijdens haar zwangerschap en bevalling van mij destijds door deze geweldige vroedvrouwen is begeleid. De echo van mij uit die tijd, gemaakt door Mieke Piscaer, staat onderaan dit bericht. 

Mijn drie leukste eigenschappen zijn: gezellig, empatisch en geduldig. Anderen omschrijven mij als een warm en lief mens dat altijd in is voor een kopje thee en een goed gesprek. 

’s Nachts kun je mij wakker maken voor van alles! Van weeën tot twijfels en zorgen. Voor een mooie partus lever ik met liefde wat slaapuurtjes in. 

Op een vrije dag ga ik het liefst wandelen in de prachtige natuur in en rondom Arnhem, sta ik in de keuken iets lekkers te kokkerellen of kijk ik een film bij Focus. Ik hou van creëren en ben daarom ook graag creatief bezig.

Ik verwacht van het werken bij PUUR veel te leren over de toepassing van alternatieve geneeswijze in de geboortezorg. Daarnaast hoop ik mij als startend verloskundige verder te ontwikkelen om cliënten de beste zorg te kunnen geven. Het geeft mij voldoening om te zien dat ouders zich bekrachtigd voelen bij de start van een nieuwe gezinssituatie.

Over tien jaar hoop ik nog steeds met passie en plezier als verloskundige te werken! Het lijkt mij heel erg leuk om de opleiding tot homeopatisch verloskundige te volgen en mij in de toekomst in anticonceptiezorg te specialiseren.

Nog meer nieuws