Verloskundige Arnhem PUUR vroedvrouwen
  • Zwanger
    • Kinderwens
    • Je bent zwanger
    • Controles en echo
    • Centering Pregnancy™
    • Video
    • Cursussen
    • Folders
    • Als het misgaat
  • Geboorte
    • Geboortewensen
    • Als het begint
    • Bevallen in water
  • Kraam
    • Kraamtijd
    • Voeding voor je baby
    • Hechten aan elkaar
    • Herstellen en uitbuiken
    • Als er geen roze wolk is
  • Uitgekraamd
    • Anticonceptie
    • PUUR uur
  • Over PUUR
    • Over PUUR
      • Team Blauw
      • Team Geel
      • Praktijkassistenten
      • Verloskundigen in opleiding
    • PUUR nieuws
  • Extra PUUR
    • Dragen
    • PUUR echopret
    • PUUR winkel
  • Contact
  • Aanmelden
  • Zoek
  • Menu
 

Recepten

Rode bietensoep

Bron van ijzer, helpt bij vermoeidheid en is gewoon erg lekker

Ingredienten

  • gekookte biologische bieten 4-5 of pond rauwe bieten
  • 1 of 2 appels
  • 2 uien
  • 1,5 liter groente bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 laurierbladeren
  • theelepel gemalen komijn
  • flinke scheut balsamicoazijn
  • zure room

Aan de slag
Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil. Of gebruik voorgekookte biolologische bietjes

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de grofgesneden ui glazig in ca. 10 minuten, voeg de gemalen komijn toe. Meng de grofgesneden bieten en in stukjes gesneden appel er doorheen (zonder klokhuis en schil). Giet de groentebouillon erbij en voeg de laurierbladeren toe.

Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Doe er voor het opdienen een flinke scheut balsamicoazijn bij en doe per kom een flinke lepel zure room bij.

Kippensoep

Kippensoep is een eeuwenoud recept voor de mens met een zwak immuunsysteem, of mensen die herstellende zijn van een ziekte, of voor die gewoon zin hebben in een voedzaam soepje.

Ingrediënten:

  • 2 biologische kippenbouten of 4 stuks dijenfilet
  • 2 Preien
  • 1 grote winter wortel
  • 1 Ui
  • 2 blaadjes Laurier
  • 5 Peperkorrels
  • 5 Kruidnagels
  • Handje Peterselie
  • ½ Citroen
  • 1 el Geraspte gember
  • 1 tl Kurkuma
  • 3 eetlepels olief olie
  • vermicelli of rijst

Aan de slag
Snij de groenten fijn. Doe de helft van de groenten in een kom en bewaar deze. De andere helft kan samen met de olie in de pan. Bak even goed aan en voeg dan alle andere ingrediënten/kruiden toe inclusief de kip. Voeg net zoveel water toe todat de kip onder water staat. Breng dit geheel aan de kook en laat het op zacht vuur ongeveer 2 uur koken.

Haal na 2 uur de kip uit de pan en zeef de groenten er uit. Deze groenten gooi je weg. De bouillon bewaar je. Doe de pan weer op het vuur en bak nu de rest van de groentes aan in de pan. Doe de bouillon er bij en breng weer aan de kook. Voeg eventueel wat vermicelli of kopje rijst toe en haal ondertussen het vlees van de kip. Doe dit in de pan en breng verder op smaak met zout en peper.

Verloskundig Centrum PUUR Vroedvrouwen
Venlosingel 54 6845 JB Arnhem

Wij zijn altijd dichtbij en 24/7 bereikbaar. Voor spoed kan je ons bellen op het mobiele nummer van jouw team.

Verloskundigen team Geel:
06 295 880 94

Verloskundigen team Blauw:
06 535 321 27

Voor het maken van een afspraak en niet dringende vragen zijn we dagelijks te bereiken op telefoonnummer 026 381 17 95 of stel je vraag via de mail.

Wil je onze praktijk op zorgkaart Nederland waarderen? Klik hier.

© Copyright - PUUR vroedvrouwen
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Klachteninformatie
  • Privacy
Scroll naar bovenzijde