Over PUUR

PUUR Vroedvrouwen bestaat al ruim 35 jaar en is gevestigd in Arnhem-Zuid. De praktijk biedt een compleet verloskundig aanbod onder één dak. Je kunt bij ons terecht voor begeleiding van zwangerschap en bevalling, maar ook voor echoscopie, advies over dragen, voeden en nazorg. We verzorgen bovendien cursussen en voorlichting. Soms werken we samen met onze buren, die acupunctuur en klassieke homeopathie bieden. We werken in Arnhem, Driel en omgeving en houden spreekuur op verschillende locaties.

Vertrouwde gezichten
We werken in twee teams: Verloskundigenteam Geel en Verloskundigenteam Blauw. Ieder team is ook weer verdeeld in twee spreekuurteams, zodat je tijdens de spreekuren een klein aantal verloskundigen zal zien. Dankzij deze persoonlijke zorg bouwen we een vertrouwensband op met jou en je partner.

Belangrijk voor jou, belangrijk voor ons
In ons contact met aanstaande ouders hechten we waarde aan helderheid, eigenheid en verbinding. We werken allemaal vanuit passie en inspiratie. Zo maken we positief verschil in de betekenis van leven.

Bij ons is niets recht – net het echte leven
In onze praktijk ontvangen we jou en je verhaal graag. Altijd met zorg en aandacht én verse bloemen op tafel. Welkom!

We zijn trots op onze geuzennaam: vroedvrouw. Van oudsher is het ‘vroede’ vrouw: wijze vrouw, een verloskundige met extra vaardigheden eigenlijk. Optimaal gebruikmakend van haar zintuigen luistert, kijkt, ruikt, voelt en proeft zij wat ze kan inzetten om de zwangere vrouw en haar partner zo goed mogelijk te begeleiden. Zo werken we graag, dag en nacht.

Ook heel PUUR: wij voelen ons maatschappelijk betrokken. In eigen land en ver daarbuiten.

PUUR Foundation
Geboortezorg gaat voorbij grenzen, vinden wij. Daarom hebben wij ons met PUUR Foundation verbonden (of misschien zelfs gehecht) aan Bwiam General Hospital in Gambia. Door gebrek aan kennis en materiaal is de moeder- en babysterfte in Gambia onnodig hoog. PUUR Foundation zet zich in dit ziekenhuis in voor veilig moederschap.

In onze praktijk zamelen we ongebruikte restanten uit kraampakketten in voor de stichting. Meer over PUUR Foundation.

PUUR voor elkaar
Dichter bij huis -in en om Arnhem- zijn we er ook voor elkaar. We zamelen nieuwe en zo goed als nieuwe kleertjes en kleine spullen in om uit te delen aan gezinnen die het niet zo breed hebben. Wil jij bijdragen met nette spulletjes die je een medemoeder gunt? We zijn blij met alle hulp. Voor inleveren mail even met de assistente.