Over PUUR

PUUR Vroedvrouwen bestaat al ruim 35 jaar en is gevestigd in Arnhem-Zuid. De praktijk biedt een compleet verloskundig aanbod onder één dak. Je kunt bij ons terecht voor begeleiding van zwangerschap en bevalling, maar ook voor echoscopie, advies over dragen, voeden en nazorg. We verzorgen bovendien cursussen en voorlichting. Soms werken we samen met onze buren, die acupunctuur en klassieke homeopathie bieden. We werken in Arnhem, Driel en omgeving en houden spreekuur op verschillende locaties.

Vertrouwde gezichten
We werken in twee teams: Verloskundigenteam Geel en Verloskundigenteam Blauw. Ieder team is ook weer verdeeld in twee spreekuurteams, zodat je tijdens de spreekuren een klein aantal verloskundigen zal zien. Dankzij deze persoonlijke zorg bouwen we een vertrouwensband op met jou en je partner.

Belangrijk voor jou, belangrijk voor ons
In ons contact met aanstaande ouders hechten we waarde aan helderheid, eigenheid en verbinding. We werken allemaal vanuit passie en inspiratie. Zo maken we positief verschil in de betekenis van leven.

Bij ons is niets recht – net het echte leven
In onze praktijk ontvangen we jou en je verhaal graag. Altijd met zorg en aandacht én verse bloemen op tafel. Welkom!

We zijn trots op onze geuzennaam: vroedvrouw. Van oudsher is het ‘vroede’ vrouw: wijze vrouw, een verloskundige met extra vaardigheden eigenlijk. Optimaal gebruikmakend van haar zintuigen luistert, kijkt, ruikt, voelt en proeft zij wat ze kan inzetten om de zwangere vrouw en haar partner zo goed mogelijk te begeleiden. Zo werken we graag, dag en nacht.

Ook heel PUUR: wij voelen ons maatschappelijk betrokken. In eigen land en ver daarbuiten.

Puur Foundation
Geboortezorg gaat voorbij grenzen, vinden wij. Daarom hebben wij ons met Puur Foundation verbonden (of misschien zelfs gehecht) aan Bwiam General Hospital in Gambia. Door gebrek aan kennis en materiaal is de moeder- en babysterfte in Gambia onnodig hoog. Puur Foundation zet zich in dit ziekenhuis in voor veilig moederschap.

In onze praktijk zamelen we ongebruikte restanten uit kraampakketten in voor de stichting. Heb jij ongebruikte materialen over vanuit je kraampakket dan kan je deze elke werkdag inleveren bij onze praktijk.

Doelen Puur Foundation 

  • Herstructurering van de bestaande Verloskamers

Puur Foundation heeft zich ten doel gesteld om de huidige verloskamers opnieuw in te richten. Nu bevallen er meerdere vrouwen tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Dit willen zij veranderen door de verlosafdeling anders in te delen. Deze herstructurering zal zorgen voor een veiligere en meer privé-omgeving voor elke vrouw, waar zij en de zorgprofessionals zich volledig kunnen concentreren op haar bevalling en de zorg die zij en haar baby nodig hebben.

  • Opzetten van een Neonatale Intensive Care Unit (NICU)

Momenteel is er in Bwiam General Hospital geen Neonatale Intensive Care Unit beschikbaar, waardoor kwetsbare, zieke baby’s vaak over lange afstanden moeten worden vervoerd, soms wel tot 2,5 uur reizen. Daarom is de stichting vastberaden om een NICU te creëren in het ziekenhuis. Met de NICU kan er directe en gespecialiseerde zorg worden geboden aan pasgeborenen die dit het meest nodig hebben en hen de beste kans geven op een goede start.

Dit jaar wordt de stichting gesteund door Wilde Ganzen, elke euro die wordt gedoneerd vullen zij aan tot €1,50. Wil jij ook bijdragen aan deze doelen? Doneer dan hier.

Hartverwarmers 

Hartverwarmers zijn hartvormige pittenzakjes van kleurrijke stoffen die in Gambia bij lokale ondernemers zijn gekocht en gemaakt door de dagbesteding van Siza in Arnhem. Vanuit PUUR Vroedvrouwen, verspreiden we de hartjes. Iedere cliënt krijgt aan het begin van de zwangerschap zo’n hartverwarmer met daaraan een kaartje over PUUR Foundation. De hartjes kun je opwarmen in de magnetron en zijn heerlijk in het gebruik tegen babykrampjes of om tijdens de borstvoeding de borst te verwarmen. De hartverwarmers worden mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Wil je weten wie dat zijn? Klik dan hier.

Meer over PUUR Foundation. 

PUUR voor elkaar
Dichter bij huis -in en om Arnhem- zijn we er ook voor elkaar. We zamelen nieuwe en zo goed als nieuwe kleertjes en kleine spullen in om uit te delen aan gezinnen die het niet zo breed hebben. Wil jij bijdragen met nette spulletjes die je een medemoeder gunt? Neem dan contact op met onze assistenten.

MUP

Bij onze locatie aan de Venlosingel staat in de voortuin een MUP-kastje (Menstruatieproducten Uitgifte Punt). Dit kastje biedt gratis menstruatieproducten, in samenwerking met het Armoedefonds voor meisjes en vrouwen die deze producten goed kunnen gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland geen geld heeft voor menstruatieproducten. Het nieuwe uitgiftepunt speelt in op deze nood door diverse menstruatieproducten beschikbaar te stellen. Naast maandverband en tampons zullen er ook andere essentiële producten beschikbaar zijn, zoals zoogkompressen, vitamines en babyvoeding. Alle producten zijn nieuw en gedoneerd door onze cliënten.

Producten ophalen?

Iedereen is welkom om producten uit het kastje te halen. Het kastje staat in de voortuin van onze locatie aan de Venlosingel, is altijd open en wordt dagelijks aangevuld. Neem alleen mee wat je nodig hebt zodat anderen ook de ruimte hebben om de producten mee te nemen die zij goed kunnen gebruiken.

Producten doneren?

Iedereen die ongebruikte menstruatieproducten, vitamines of andere relevante artikelen thuis heeft, kan deze doneren. Zelfs producten met een beschadigde verpakking, mits de inhoud nog in goede staat is, zijn welkom. Donaties kunnen worden ingeleverd bij onze assistenten.