Voorwaarden en instructies verhuur bevalbad

Je ontvangt het bad vanaf ongeveer week 36 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42 van je zwangerschap.

De kosten zijn €155,00 ongeacht het aantal weken dat je het bad huurt en ongeacht de maat van je bevalbad.

Deze prijs is inclusief je persoonlijke bevallingspakket dat jouw eigendom blijft.

Daarnaast vragen we €50,00 borg die je terugkrijgt bij het inleveren van het bevalbad met toebehoren, in dezelfde staat als waarin je ze ontvangen hebt.

PUUR Vroedvrouwen controleert na inname het bevalbad en het ingeleverde toebehoren op schade, hygiëne en compleetheid. Indien deze factoren in orde zijn, wordt de borg volledig teruggestort. Mochten er onvolkomenheden zijn, dan wordt de schade zo mogelijk verrekend met de borg.

Mocht je het bad niet hebben gebruikt, dat wil zeggen: het bad is niet gevuld geweest met water en de kartonnen doos met je persoonlijke bevallingspakket is ongeopend, dan krijg je €100,- voor het disposables pakket en €50,- borg terug bij inlevering van het niet geopende- en complete pakket.

Het bevallingsbad PRO is speciaal ontworpen voor hergebruik. Het bad is voor verhuur compleet gedesinfecteerd en gecontroleerd op meerdere punten. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoog-, schoon- en hygiënisch bad. Het bevallingsbad wordt geleverd inclusief totaalpakket disposables (in de kartonnen doos):

 • Set gynaecologische handschoenen lang;
 • Duidelijke Nederlandstalige handleiding;
 • Nieuwe hygiënische binnenhoes;
 • Nieuwe dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen;
 • Nieuw schepnetje;
 • Nieuw vloer beschermkleed – luxe met antislip laag voor de veiligheid;
 • Nieuw extra antislip-matje klein;
 • Nieuwe thermometer met ideale temperatuur;
 • Nieuwe niet-giftige waterslang van 10 meter;
 • Elektrische opblaaspomp;
 • Universele kraankoppelstukken (past op 99 van de 100 kranen).

Het bad met tas en de elektrische opblaaspomp met koppelstukken en universele kraankoppelstukken gaan retour. De overige producten hoeven niet retour naar de praktijk.

Schoonmaken en inpakken

Maak het bad schoon met een vochtige doek en allesreiniger. Laat het bad vervolgens goed drogen. Laat het bad leeglopen door de ventielen open te draaien. Handig is om het bad leeg te zuigen met de pomp die ook gebruikt wordt voor het opblazen. Vouw het bad op volgens de instructies, deze zijn te vinden in het binnenvak van de bevalbad-tas.

Door het betalen van de factuur ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.

Waar moet de ruimte waar het bad komt te staan aan voldoen?

Het bad is 1.93 bij 1.65 en heeft hoogte van 76 cm. Je moet in ieder geval makkelijk in en uit bad kunnen stappen en het is prettig dat wij, de kraamverzorgster en je partner goed de ruimte hebben om gemakkelijk om het bad heen te kunnen bewegen. Het watervolume van het bad is 615 liter. Vergewis je ervan dat de vloer dit gewicht kan dragen. We hebben ook een minibad dit bad is 1.65 bij 1.45 en heeft een hoogte van 71 cm met een watervolume van 480 liter. Er moet, op dezelfde verdieping, in dezelfde ruimte, een bed op goede hoogte staan (70-80 cm). In geval van onverwachte spoedeisende zorg is een bed op klossen noodzakelijk. Hier kan je ook eventueel tijdens de ontsluitingsperiode of na de geboorte van je kindje op liggen om uit te rusten, borstvoeding te geven en/of het geboren worden van de placenta (als deze nog niet geboren was) etc. Het is belangrijk dat de kamer waar het bad staat een aangename temperatuur heeft en dat er voldoende verlichting beschikbaar is. Zet eventueel een extra lamp in de kamer. Het is fijn als de kamer geventileerd kan worden. Er dient een stopcontact in de buurt te zijn voor de pomp om het bad te legen. Het is handig als er op dezelfde verdieping een toilet is, zodat je tijdens de bevalling geen trappen hoeft te lopen om het toilet te bereiken.