Zwanger en op vliegvakantie

De zomervakantie staat voor de deur, graag delen we een tip voor zwangeren die met het vliegtuig op vakantie willen gaan.

Juridisch gezien mogen verloskundigen je geen ‘fit-to-fly verklaring’ afgeven, wel kunnen wij een zwangerschapsverklaring verstrekken met een aanvulling. In deze verklaring bevestigen wij je uitgerekende datum en daarbij kunnen wij noteren, indien dit het geval is, dat je een ongecompliceerde zwangerschap hebt gehad tot het moment dat je voor het laatst bij ons was.

Wil je zo’n zwangerschapsverklaring van ons ontvangen? Vraag deze dan aan onze verloskundigen tijdens de controle of stuur hiervoor een e-mail aan: vraag@puurvroedvrouwen.nl  Wij zorgen er dan voor dat er een getekende verklaring voor je klaarligt. Let erop dat de verklaring niet ouder is dan 2 dagen voor vertrek.

De uiteindelijke beslissing over het vliegen ligt bij de vliegtuigmaatschappij. We raden je daarom ook aan contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij voor hun specifieke eisen en regels met betrekking tot zwangerschap en vliegen, vooral bij bestemmingen in Azië, Afrika en (Zuid)-Amerika. De praktijk leert dat de zwangerschapsverklaring die wij afgeven bijna altijd gehonoreerd wordt door de vliegtuigmaatschappij.

Fijne vakantie gewenst!

Nog meer nieuws

Klikken en titel plaatsen

Tekst en eventueel afbeelding plaatsen

Nog meer nieuws