Menstruatieproducten nu gratis beschikbaar bij onze praktijk

Bij onze locatie aan de Venlosingel staat in de voortuin een MUP-kastje (Menstruatieproducten Uitgifte Punt). Dit kastje biedt gratis menstruatieproducten, in samenwerking met het Armoedefonds voor meisjes en vrouwen die deze producten goed kunnen gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland geen geld heeft voor menstruatieproducten. Het nieuwe uitgiftepunt speelt in op deze nood door diverse menstruatieproducten beschikbaar te stellen. Naast maandverband en tampons zullen er ook andere essentiële producten beschikbaar zijn, zoals zoogkompressen, vitamines en babyvoeding. Alle producten zijn nieuw en gedoneerd door onze cliënten.

Producten ophalen?

Iedereen is welkom om producten uit het kastje te halen. Het kastje staat in de voortuin van onze locatie aan de Venlosingel, is altijd open en wordt dagelijks aangevuld. Neem alleen mee wat je nodig hebt zodat anderen ook de ruimte hebben om de producten mee te nemen die zij goed kunnen gebruiken.

Producten doneren?

Iedereen die ongebruikte menstruatieproducten, vitamines of andere relevante artikelen thuis heeft, kan deze doneren. Zelfs producten met een beschadigde verpakking, mits de inhoud nog in goede staat is, zijn welkom. Donaties kunnen worden ingeleverd bij onze assistenten.

Nog meer nieuws