Lieve, coulante, zwangeren,

We zijn als praktijk zoekende naar hoe wij, ondanks de ingestelde Corona maatregelen, toch de mooiste zorg kunnen geven. Veiligheid en continuiteit blijven gewaarborgd. Wij zijn net als altijd 24/7 bereikbaar voor spoedzorg en willen nogmaals benadrukken dat de zorg bij ons en in het ziekenhuis gewoon doorgaat en dat je moet blijven bellen bij klachten.

Ook wij doen er alles aan om de verspreiding van het Corona virus te minimaliseren en daarom houden we ons aan de landelijke en regionale richtlijnen. Hiervoor zijn een aantal aanpassingen nodig in onze verloskundige zorg.

Met name de vorm en de frequentie van de spreekuren en kraamvisites zijn aangepast. Nu de maatregelen van de overheid langer gaan duren zullen de spreekuren en kraamvisites er toch weer iets anders uit komen te zien dan de afgelopen 3 weken.

Wat verandert er in de spreekuren?

 • De dag voor je afspraak krijg je van ons een SMS en email (check ook je spam)
 • Heb je klachten als keelpijn, hoesten of koorts, bel ons dan, zodat we de afspraak kunnen verzetten naar het einde van de dag of tot je klachten over zijn
 • Alle afspraken zijn op de Venlosingel 54
 • Je kan in deze periode niemand meenemen naar het spreekuur, dus kom alleen, beeldbellen mag, zo kan je partner er toch een beetje bij zijn.
 •  Je kunt gewoon op je afgesproken tijd komen
 • We zien je zo kort mogelijk; we meten je bloeddruk, luisteren naar het hartje van de baby, controleren de groei en doen eventuele andere noodzakelijke handelingen. Je krijgt foldermateriaal mee zoals je normaal gesproken ook zou krijgen.
 • Neem je telefoon en agenda mee, we bellen je namelijk direct na de controle om vragen te beantwoorden (handig als je met de auto komt dank kan je hier rustig in bellen) Het gesprek duurt maximaal 10 minuten en we maken telefonisch ook een nieuw controle afspraak. Mocht je meer tijd nodig hebben dan maken we zo nodig een nieuwe bel afspraak.
 • Ben je tussen de 16 en 27 weken dan vervalt je bezoek aan de praktijk.

We bellen je dan op de afgesproken tijd zodat er alle ruimte is voor vragen. Zorg je dat je bereikbaar bent rond dat tijdstip?

 • De echo rond 35 weken gaat gewoon door, heb je echter klachten als keelpijn, hoesten of koorts, bel ons dan, zodat we kunnen kijken of het noodzakelijk is om de afspraak te verzetten (ander tijdstip aan het einde van de dag of tot je klachten vrij bent).

Helaas moet je ook voor de echo alleen komen, en zien we je alleen zonder partner en/of anderen, beeldbellen met je partner tijdens de echo mag natuurlijk altijd.

Wat verandert er bij de kraamvisites?

 • Kraamvisites doen we zoveel mogelijk telefonisch. Alleen op medische of sociale indicatie komen we op visite. Als er en indicatie is voor een visite  is het van belang dat wij alleen in de ruimte met de kraamvrouw en de baby kunnen zijn. Klachten die kunnen wijzen op een corona besmetting zijn belangrijk ook voorafgaande aan het bezoek te melden zodat wij ons voldoende kunnen beschermen.

Wat verandert er in de spoedzorg

 • Verloskundige spoedzorg gaat gewoon door, ook dan is het de bedoeling dat we alleen jou zien. Behalve bij de bevalling, dat doe je samen met je partner of een persoon van jou keuze. Ook voor de spoedzorg is het belangrijk dat je corona gerelateerde klachten aan ons meldt, wij kunnen ons dan voldoende beschermen om verspreiding te voorkomen.

Vragen mag je altijd stellen, liefst via vraag@puurvroedvrouwen.nl of telefonisch zoals gebruikelijk.

Samen kunnen we het verschil maken, ondanks wat afstand zijn we heel dichtbij.

Nog meer nieuws